Věděli jste, že artyčoky Francouzi jedí tak často, jak my například mrkev? Tato zelenina pocházející z Afriky obsahuje účinnou látku cynarin, která chrání a posiluje játra. Artyčoky jsou navíc významným zdrojem železa a hořčíku a ukrývají v sobě i vitamíny skupiny B.
Počet porcí
1
Ingredience
- 150 g mrazených artyčokových srdíček
- 30 g quinoy
- 20 g měkkého kozího sýra
- pažitka
Postup
Artyčoky rozmrazte, nakrájejte na kostičky a dejte do parního vařiče. Vařte 15 minut s vodou dosahující level 3. Quinou spolu s 45 ml vody vložte do nádoby na rýži, umístěte ji do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a rovněž uvařte. Uvařenou quinou spolu s artyčoky a kozím sýrem rozmixujte, po chvíli přidejte nakrájenou pažitku a opět promixujte. Podávejte s opečeným chlebem.