Borůvkovo-malinový pudink

1 min.
25. kvě'21
Zůstal vám doma starší chléb, který nechcete jen tak vyhodit do koše? Využijte ho na přípravu chutného a zdravého dezertu, který může posloužit i jako plnohodnotná snídaně. Pudink bez přidaného cukru obsahuje bílkoviny, vápník, vlákninu, komplexní uhlohydráty a díky bobulovému ovoci i mnohé vitamíny a minerály důležité pro správné fungování organismu.
Počet porcí
 2
Ingredience
  • 30 g staršího chleba
  • 50 ml mléka
  • polovina menšího vajíčka (cca 15 g)
  • 20 g borůvek
  • 20 g malin
Postup

Chléb nakrájejte na menší kusy, namočte do mléka a nechte pár minut odstát – pečivo za tuto dobu nasaje mléko a změkne. Změklý chléb spolu s vajíčkem rozmixujte, po chvíli přidejte i ovoce a opět krátce mixujte. Takto připravenou směs rozdělte do menších formiček na pečení, vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Pudink nechte trochu vychladnout, ale podávejte ještě teplý.

Šéfkuchařův tip

Starším dětem nemusíte ovoce mixovat, ale přidejte jej do chlebové směsi celé.