Zůstal vám doma starší chléb, který nechcete jen tak vyhodit do koše? Využijte ho na přípravu chutného a zdravého dezertu, který může posloužit i jako plnohodnotná snídaně. Pudink bez přidaného cukru obsahuje bílkoviny, vápník, vlákninu, komplexní uhlohydráty a díky bobulovému ovoci i mnohé vitamíny a minerály důležité pro správné fungování organismu.
Počet porcí
2
Ingredience
- 30 g staršího chleba
- 50 ml mléka
- polovina menšího vajíčka (cca 15 g)
- 20 g borůvek
- 20 g malin
Postup
Chléb nakrájejte na menší kusy, namočte do mléka a nechte pár minut odstát – pečivo za tuto dobu nasaje mléko a změkne. Změklý chléb spolu s vajíčkem rozmixujte, po chvíli přidejte i ovoce a opět krátce mixujte. Takto připravenou směs rozdělte do menších formiček na pečení, vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Pudink nechte trochu vychladnout, ale podávejte ještě teplý.
Šéfkuchařův tip
Starším dětem nemusíte ovoce mixovat, ale přidejte jej do chlebové směsi celé.