Čekanka na cibulce se šunkou a tapiokou

1 min.
23. lis'21
Hořká chuť nepatří mezi nejoblíbenější ani u dospělých, proto se není co divit, když děti hořká jídla odmítají. Hořkost čekanky však v tomto receptu zjemní nasládlá cibule, slaná šunka a v neposlední řadě i máslo a tapioka. Nebojte se dětem naservírovat toto jídlo, ve kterém se ukrývá dokonalá kombinace chutí.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 150 g čekanky
  • ¼ bílé cibule
  • 30 g tapioky
  • 10 g šunky
  • máslo
Postup

Z čekanky odřízněte hořkou kořenovou část a nakrájejte ji na proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které se bez problémů vejdou do sítka na bylinky. Sítko spolu s nakrájenou čekankou vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit.

V menším kastrolku nechte přijít k varu půl litru vody a do vařící vody vsypte tapiokové perličky. Vařte je přibližně 7 minut na jemném plamenu a občas zamíchejte. Tapioka je uvařená tehdy, když jsou perličky průhledné.

Po uvaření všech surovin sceďte vodu a čekanku spolu s tapiokou, šunkou a trochou másla rozmixujte do požadované konzistence.