- 150 g čekanky
- ¼ bílé cibule
- 30 g tapioky
- 10 g šunky
- máslo
Z čekanky odřízněte hořkou kořenovou část a nakrájejte ji na proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které se bez problémů vejdou do sítka na bylinky. Sítko spolu s nakrájenou čekankou vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit.
V menším kastrolku nechte přijít k varu půl litru vody a do vařící vody vsypte tapiokové perličky. Vařte je přibližně 7 minut na jemném plamenu a občas zamíchejte. Tapioka je uvařená tehdy, když jsou perličky průhledné.
Po uvaření všech surovin sceďte vodu a čekanku spolu s tapiokou, šunkou a trochou másla rozmixujte do požadované konzistence.