Dýně i přes svou nasládlou chuť připomínající kaštany patří k zelenině. Právě proto samotné dýňové pyré neobsahuje dostatek sacharidů, takže na pomoc přichází krupice z tvrdé semolinové pšenice. Ta jídlu dodá všechny potřebné živiny, z nichž děti čerpají energii na zábavnou hru a správný vývin.
Počet porcí
2
Ingredience
- 170 g máslové dýně
- 30 g krupice
- 10 g šunky
- 3 čajové lžičky smetany na vaření
Postup
Dýni důkladně omyjte, překrojte napůl a pomocí lžíce odstraňte všechna semínka, následně ji nakrájejte na menší kostky. Do parního vařiče vložte v nástavci na rýži krupici ponořenou v 45 ml vody a přidejte i nakrájenou dýni. Dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Na závěr uvařené suroviny spolu se šunkou rozmixujte a podávejte polité smetanou na vaření.