Francouzský dezert Millasson

1 min.
17. srp'21
Millasson, typický francouzský dezert, je sladkou tečkou za jakýmkoli hlavním jídlem. Ve Francii si ho často dopřávají nejen děti, ale i rodiče, proto neváhejte a připravte rovnou několik porcí. Dávejte si však pozor, protože závislost na tomto dezertu roste s každým soustem.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 80 ml polotučného mléka nebo Sunaru
  • ½ vajíčka
  • 30 g mouky
  • 15 g cukru
  • 1 čajová lžička vody z pomerančových květů
Postup

Jako první předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco se trouba rozehřívá, v kastrolku zahřejte mléko a v misce vyšlehejte vajíčko s cukrem. Postupně přidejte mouku a mléko a vše opatrně promíchejte. Nakonec přidejte vodu z pomerančových květů a ještě jednou krátce promíchejte. Směs vylijte do zapékací misky vystlané pečicím papírem a pečte cca 13 minut při teplotě 200 °C nebo 20 minut při teplotě 150 °C. Před servírováním nechte Millasson trochu vychladnout.

Šéfkuchařův tip

Zdá se vám tento dezert jednoduchý a nezajímavý? Přidejte do těsta ovoce, například nakrájená jablíčka, banány, hrušky nebo maliny či borůvky.