- 80 ml polotučného mléka nebo Sunaru
- ½ vajíčka
- 30 g mouky
- 15 g cukru
- 1 čajová lžička vody z pomerančových květů
Jako první předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco se trouba rozehřívá, v kastrolku zahřejte mléko a v misce vyšlehejte vajíčko s cukrem. Postupně přidejte mouku a mléko a vše opatrně promíchejte. Nakonec přidejte vodu z pomerančových květů a ještě jednou krátce promíchejte. Směs vylijte do zapékací misky vystlané pečicím papírem a pečte cca 13 minut při teplotě 200 °C nebo 20 minut při teplotě 150 °C. Před servírováním nechte Millasson trochu vychladnout.
Šéfkuchařův tip
Zdá se vám tento dezert jednoduchý a nezajímavý? Přidejte do těsta ovoce, například nakrájená jablíčka, banány, hrušky nebo maliny či borůvky.