Hrášková krémová polévka bude pochoutkou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Díky hrášku a bramborám je toto jídlo bohaté na uhlohydráty, šunka mu zase dodává potřebnou denní dávku zdravých tuků. Kdo by to byl řekl, že polévka může být takovým vydatným a plnohodnotným jídlem?
Počet porcí
1
Ingredience
- 150 g čerstvého hrášku
- 1 cibule
- 60 g brambor
- 20 g šunky
- máslo
Postup
Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na menší kostky. Stejně postupujte i s cibulí. Zeleninu spolu s hráškem (bez lusku) vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Uvařené a scezené suroviny rozmixujte spolu se šunkou a kouskem másla. V případě, že je polévka až velmi hustá, přilijte trochu vody a znovu rozmixujte. Polévku můžete podávat ozdobenou plátkem šunky a mladým hráškem.