Hráškové pyré se šunkou

1 min.
11. čec'23
Konzumace čerstvého mladého hrášku je k nezaplacení a své o tom vědí dokonce i sportovci. Čerstvý hrášek obsahuje množství vitamínu C, několik vitamínů skupiny B a dokonce karoten. Najdeme v něm také hodně vápníku, zinku, draslíku a dokonce i měď. V kombinaci se šunkou a bramborami dětem naservírujete lahodné jídlo plné důležitých vitamínů a minerálů.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 170 g čerstvých hráškových lusků
  • 60 g brambor
  • 10 g šunky
  • máslo
Postup

Hrášek opláchněte v octové vodě a nakrájejte na 3–4 cm kousky. Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kostičky. Spolu se šunkou vložte zeleninu do parního vařiče, do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Po uvaření sceďte vodu do misky, k uvařeným surovinám přidejte máslo a důkladně rozmixujte. Pokud je pyré příliš husté, přilijte vývar a opět promixujte.