Konzumace čerstvého mladého hrášku je k nezaplacení a své o tom vědí dokonce i sportovci. Čerstvý hrášek obsahuje množství vitamínu C, několik vitamínů skupiny B a dokonce karoten. Najdeme v něm také hodně vápníku, zinku, draslíku a dokonce i měď. V kombinaci se šunkou a bramborami dětem naservírujete lahodné jídlo plné důležitých vitamínů a minerálů.
Počet porcí
1
Ingredience
- 170 g čerstvých hráškových lusků
- 60 g brambor
- 10 g šunky
- máslo
Postup
Hrášek opláchněte v octové vodě a nakrájejte na 3–4 cm kousky. Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kostičky. Spolu se šunkou vložte zeleninu do parního vařiče, do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Po uvaření sceďte vodu do misky, k uvařeným surovinám přidejte máslo a důkladně rozmixujte. Pokud je pyré příliš husté, přilijte vývar a opět promixujte.