Dušené jehněčí s kuskusem

1 min.
09. říj'24
Jehněčí maso patří do kategorie červeného masa a jako takové poskytuje dětem železo potřebné pro zdravý růst a zejména zvýšení krevního objemu. Mrkev je zase bohatá na pro-vitamín A a díky sladké chuti ji děti zbožňují. V kombinaci s kmínem je toto jídlo ověřenou klasikou severoafrické kuchyně.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 30 g kuskusu
  • 140 g mrkve
  • 10 g jehněčího masa
  • špetka kmínu
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

Kuskus nasypte do nástavce na rýži, přilijte 45 ml vody a upevněte ho do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Dokud se kuskus vaří, oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka. Na menší kousky zase nařežte jehněčí maso a spolu s mrkví ho dejte do parního vařiče. Opět dolijte vodu po třetí level a nechte vařit. Uvařené maso, mrkev a kuskus spolu s olivovým olejem a kmínem mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence (v případě potřeby zřeďte tekutinou z parního vařiče).