Jehněčí s mrkví na kandovaném citronu

1 min.
23. říj'24
Inspirujte se chutěmi severní Afriky a poškádlete dětské chuťové buňky exotickým jídlem. Kandované ovoce, lahodné jehněčí maso a slaďoučká mrkev rozvoní celý domov a potěší bříška dětí, ale neodolají ani rodiče. Tento tradiční africký pokrm je bohatý na železo, jehož dostatek zajišťuje správný růst, objem krve a skvělou náladu.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 150 g mrkve
  • 60 g brambor
  • 30 g jehněčího masa
  • kandovaný citron
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Jehněčí maso také nařežte. Do sítka na bylinky dejte kandovaný citron a umístěte ho spolu s nakrájenými surovinami do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po třetí úroveň a uvařte. Po uvaření vyjměte sítko s citronem a uvařené ingredience s menším množstvím kandovaného citronu a olivovým olejem rozmixujte. Pokud má vaše děťátko jídlo raději řidší, přidejte před mixováním trochu vody. Mixujte, dokud není konzistence kaše přesně podle vašich představ.