- 1 ks kachních prsou
- 200 g květáku
- 100 g brambor
- 2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
- 40 g gorgonzoly
- 10 cl smetany na vaření
- mletá červená paprika
- muškátový oříšek
Květák rozeberte na růžičky a ponořte na pár minut do vody smíchané s octem. Mezitím rozehřejte troubu na 210 °C, oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Květák spolu s bramborami vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Po uvaření zeleninu rozmixujte na konzistenci pyré.
V menším kastrolku zahřejte smetanu na vaření a přidejte oba typy sýra, špetku mleté papriky a špetku mletého muškátového oříšku. Omáčka bude hotová, když budou sýry rozpuštěné a konzistence bude krásně krémová. Bramborovo-květákové pyré dejte do zapékací mísy, zalijte sýrovou omáčkou a pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud není sýr upečený dozlatova.
Kachní prsa jemně nařízněte nožem do tvaru šachovnice, osolte, opepřete a opékejte na mírném plameni na troše rostlinného oleje z obou stran. Hotové by měly být tehdy, když jsou z obou stran upečené dozlatova. Grilovaná kachní prsa podávejte s upečenou květákovo-bramborovou kaší. Přejeme dobrou chuť!