Krémová květáková kaše s treskou

1 min.
12. říj'21
Vyměňte tradiční bramborovou kaši a kuřecí či vepřové maso za něco nového. Chuťové pohárky dětí si pochutnají na květákové kaši s treskou, jejíž chuť je obohacena o ostrý zázvor. Díky sítku na bylinky se však do jídla uvolní jen malé množství jeho výrazné chuti, proto je toto jídlo vhodné pro děti již od 13 měsíců.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 150 g květáku
  • 60 g brambor
  • 30 g tresky
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 1 čajová lžička smetany na vaření
Postup

Květák rozdělte na menší růžičky a na pár minut ponořte do vody s octem. Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory a na menší kostky nakrájejte i vykostěnou rybu. Květák po pár minutách sceďte a rovněž nakrájejte na malé kostičky. Kořen zázvoru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte ho do sítka na bylinky a spolu s ostatními nakrájenými ingrediencemi dejte do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Po uvaření dejte zázvor stranou a květák spolu s bramborami, treskou a smetanou rozmixujte na kaši.