Čínské zelí se v našich končinách používá velmi málo, což je opravdu škoda. Je totiž slaďoučké a stejně jako jiné typy zelí, i to čínské je bohaté na vápník. Recept na kuřecí prsa na čínský způsob v sobě kombinuje neobvyklé chutě, které správně polechtají dětské chuťové buňky. Nebojte se ani limetky, děti totiž překvapivě často ocení i nakyslé chutě.
Počet porcí
1
Ingredience
- 130 g čínského zelí
- 30 g rýže
- 30 g kuřecích prsou
- šťáva z ½ limetky
- 1 čajová lžička olivového oleje
- špetka kari koření
Postup
Rýži dejte do nástavce na rýži, dolijte 45 ml vody a upevněte do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a vařte 15 minut. Zelí opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na tenké proužky. Kuřecí prsa rovněž nakrájejte na menší kostky a spolu se zelím vložte do parního hrnce. Dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Uvařené suroviny rozmixujte spolu s olivovým olejem a kari kořením, po chvíli přidejte šťávu z limetky a opět mixujte, dokud nedosáhnete konzistence pyré.