Dušená makrela s bulgurem

1 min.
30. bře'21
Makrela je sice mastná, ale velmi zdravá, proto by rozhodně neměla chybět v jídelníčku vašeho děťátka. Je skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro zdravý vývoj mozku dítěte, ale také mají blahodárné účinky na srdce. V porovnání s ostatními rybami je makrela menší, takže se nemusíte bát těžkých kovů, které se mohou nacházet ve větších rybách, například v lososech nebo tuňácích.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 50 g bulguru
  • 60 g rukoly
  • 20 g makrely
  • 2 čajové lžičky parmazánu
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

Makrelu vykostěte a nakrájejte na menší kousky. Makrelu spolu s bulgurem vložte do nástavce na rýži, zalijte vodou a upevněte na místo. Do parního vařiče dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a suroviny spolu s parmazánem, rukolou a olivovým olejem rozmixujte. Pokud je to nutné, dolijte vodu, v níž se makrela s bulgurem vařila. Servírujte ozdobené krutony a můžete přidat i nastrouhaný parmazán a bazalku.