Marťanské pyré

1 min.
16. říj'24
Přidávejte novou zeleninu do dětských jídel nenápadně, a to díky polentě, která zjemní výraznou chuť dětmi nepoznané brokolice. Tato zelená zelenina je pro zdraví dětí velmi prospěšná a v jídelníčku by neměla chybět. Obsahuje množství vitamínu C, ale i vitamíny A, B, D a K. Je skvělým zdrojem proteinů, vlákniny, betakarotenu a kyseliny listové.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 150 g brokolice
  • 30 g polenty
  • 20 g masa (dle vašeho výběru)
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

Polentu nasypte do nástavce na rýži, vlijte k ní 45 ml vody a upevněte do vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit. Brokolici rozdělte na malé růžičky a na chvíli ponořte do octové vody. Maso nakrájejte na malé kousky a spolu s brokolicí dejte do parního vařiče (počkejte, až se polenta uvaří nebo využijte dvojitý parní vařič). Dolijte vodu po třetí level a uvařte. Na závěr vložte všechny uvařené ingredience do mixéru, přilijte olivový olej a rozmixujte na požadovanou konzistenci.