Dýně by měla mít v jídelníčku dětí nezastupitelné místo. Je bohatá na antioxidanty a hořčík a díky sladké chuti ji děti nebudou odmítat. Máslová dýně není po uvaření a rozmixování dostatečně hustá, ale ve spojení s tvrdou durum pšenicí vytváří dokonalou konzistenci a zároveň i harmonii chutí.
Počet porcí
1
Ingredience
- 200 g máslové dýně
- 30 g předvařené pšenice typu durum
- 20 g šunky
- trochu másla
Postup
Předvařenou pšenici durum vložte do nástavce na rýži a dolijte 45 ml vody. Umístěte nástavec do parního hrnce, do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Máslovou dýni opatrně oloupejte, překrojte napůl, odstraňte semínka a nakrájejte na menší kostky. Nakrájenou dýni vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a rovněž uvařte. Hotovou pšenici rozmixujte spolu s uvařenou dýní, šunkou a máslem. Pokud je pyré příliš husté, přilijte vodu, v níž se vařila dýně a opět rozmixujte.