Mexické tacos

1 min.
03. srp'21
Olá, amigos! Jste připraveni ochutnat trochu barevného Mexika? Legendární tacos v podání receptu Beaba obsahuje pro budoucí maminky důležitý škrob a je rovněž skvělým zdrojem komplexních cukrů, které se postarají o ideální hladinu cukru v krvi. Pohanka navíc neobsahuje lepek, takže tyto taco placky jsou vhodné i pro celiaky.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 60 g sladké kukuřice z konzervy
  • 100 g kuřecích prsou
  • ¼ čajové lžičky kari koření
  • 1 čajová lžička slunečnicového oleje
  • 1 čajová lžička smetany na vaření
  • 1 pohanková taco placka (může být i klasická pšeničná)
  • 10 g soleného másla
Postup

Čerstvý špenát dejte do parního hrnce, do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a opečte na mírném plameni. Uvařený a scezený špenát důkladně rozmixujte, přidejte kari a smetanu na vaření a opět krátce mixujte.

Předehřejte troubu na 230 °C a zatím v misce smíchejte špenátovou směs, kukuřici a opečená kuřecí prsa. Touto směsí naplňte taco placku a jemně ji srolujte. Dejte do zapékací misky, na vrch položte kostku soleného másla a pečte v dobře vyhřáté troubě asi 5 minut, dokud není placka opečená dozlatova.

Tip šéfkuchaře

Náplň taco placky můžete přizpůsobit svým aktuálním choutkám. Nebojte se experimentovat a klidně přidejte například olivy, papriku, sýr, avokádo či koriandr nebo pokapejte upečené tacos šťávou z limetky.