- 200 g čerstvého špenátu
- 60 g sladké kukuřice z konzervy
- 100 g kuřecích prsou
- ¼ čajové lžičky kari koření
- 1 čajová lžička slunečnicového oleje
- 1 čajová lžička smetany na vaření
- 1 pohanková taco placka (může být i klasická pšeničná)
- 10 g soleného másla
Čerstvý špenát dejte do parního hrnce, do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a opečte na mírném plameni. Uvařený a scezený špenát důkladně rozmixujte, přidejte kari a smetanu na vaření a opět krátce mixujte.
Předehřejte troubu na 230 °C a zatím v misce smíchejte špenátovou směs, kukuřici a opečená kuřecí prsa. Touto směsí naplňte taco placku a jemně ji srolujte. Dejte do zapékací misky, na vrch položte kostku soleného másla a pečte v dobře vyhřáté troubě asi 5 minut, dokud není placka opečená dozlatova.
Tip šéfkuchaře
Náplň taco placky můžete přizpůsobit svým aktuálním choutkám. Nebojte se experimentovat a klidně přidejte například olivy, papriku, sýr, avokádo či koriandr nebo pokapejte upečené tacos šťávou z limetky.