Mořská štika v sladkých bramborách

1 min.
08. úno'22
Velmi chutná mořská štika je jako stvořená pro děti, a to zejména proto, že patří mezi málo tučné ryby. V kombinaci se zdravými sladkými bramborami a mrkvičkou připravíte chutné jídlo nejen pro děti, ale i pro dospělé.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 70 g sladkých brambor (batáty)
  • 110 g mrkve
  • 30 g mořské štiky
  • 2 řecké olivy
  • 2 čajové lžičky smetany na vaření
  • 60 ml polotučného mléka
Postup

Sladké brambory a mrkev oloupejte, opláchněte a nakrájejte na menší kostky. Rybu vykostěte (v případě filety zkontrolujte, zda v ní nezůstaly žádné kosti) a rovněž nakrájejte. Mořskou štiku spolu s mrkví a bataty uvařte v parním vařiči při vodním levelu 3. Dokud se suroviny vaří, předehřejte troubu na 200 °C.

Uvařené ingredience dejte do zapékací mísy a zalijte smetanou na vaření rozmixovanou s mlékem a olivami. Pečte přibližně 15 minut a před servírováním nechte chvíli vychladnout.