Velmi chutná mořská štika je jako stvořená pro děti, a to zejména proto, že patří mezi málo tučné ryby. V kombinaci se zdravými sladkými bramborami a mrkvičkou připravíte chutné jídlo nejen pro děti, ale i pro dospělé.
Počet porcí
1
Ingredience
- 70 g sladkých brambor (batáty)
- 110 g mrkve
- 30 g mořské štiky
- 2 řecké olivy
- 2 čajové lžičky smetany na vaření
- 60 ml polotučného mléka
Postup
Sladké brambory a mrkev oloupejte, opláchněte a nakrájejte na menší kostky. Rybu vykostěte (v případě filety zkontrolujte, zda v ní nezůstaly žádné kosti) a rovněž nakrájejte. Mořskou štiku spolu s mrkví a bataty uvařte v parním vařiči při vodním levelu 3. Dokud se suroviny vaří, předehřejte troubu na 200 °C.
Uvařené ingredience dejte do zapékací mísy a zalijte smetanou na vaření rozmixovanou s mlékem a olivami. Pečte přibližně 15 minut a před servírováním nechte chvíli vychladnout.