Mnohé generace dětí Pepek Námořník přesvědčoval o tom, že špenát obsahuje množství železa a dodává lidem nadpřirozenou sílu. Pravdou však je, že čerstvý špenát je na železo skoupý, ale najdeme v něm jinou, stejně důležitou látku – lutein. Tento silný antioxidant se postará o zdraví srdce a očí, proto by měl mít špenát v jídelníčku vašeho děťátka stálé místo.
Počet porcí
2
Ingredience
- 20 g mouky
- ½ vajíčka
- 60 ml mléka
- 90 g špenátu
- 1 čajová lžička sezamového oleje
- 20 g kozího sýra
Postup
Čerstvý špenát vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Po udušení špenát spolu se sezamovým olejem rozmixujte a následně promíchejte s kozím sýrem. Ve zvláštní misce smíchejte vajíčko s moukou a mlékem – vznikne vám palačinkové těsto, které můžete podle chuti osolit či osladit. Palačinky pečte na dobře rozpálené pánvi potřené trochou oleje. Na závěr palačinky potřete štědrou vrstvou špenátovo-sýrové směsi, srolujte nebo navrstvěte na sebe a podávejte.