- 50 g pórku (bílé části)
- 80 g mrkve
- 250 g brambor
- 1 kachní stehno
- 10 g másla
- 20 ml smetany na vaření
- 1 čajová lžička hořčičných semínek
- 1 polévková lžíce kachního tuku
- ½ sklenice slepičího vývaru
Bílou část pórku nakrájejte na kolečka a ponořte na pár minut do octové vody. Mrkev oloupejte a rovněž nakrájejte na kolečka, rovněž oloupejte a nakrájejte i brambory a vložte do parního vařiče spolu s pórkem a mrkví. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit na páře.
Smetanu na vaření zahřejte v malém kastrolku, přidejte sůl a pepř. Uvařené brambory sceďte, rozmáčkněte a zlehka opečte na suché pánvi (brambory se nemají připéct), přidejte smetanu s máslem a promíchejte. Po chvíli do bramborové směsi vsypte hořčičná semínka, důkladně promíchejte a odstavte ze sporáku.
Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní stehno oddělte od kosti, nakrájejte na kostičky (pokud vám to vyhovuje více, můžete použít také celé stehno s kostí), smíchejte s dušenou mrkví a pórkem. V zapékací míse podlijte kachnu a zeleninu slepičím vývarem, přidejte rozpuštěný kachní tuk a opepřete. Jako vrchní vrstvu použijte bramborové pyré a pečte v dobře rozehřáté troubě asi 20 minut dozlatova.
.