- 120 ml vody
- 200 g mouky
- 2 g sušeného mléka
- 5 g sušeného droždí
- 15 g cukru
- 150 g rajčat
- 20 g mrkve
- 20 g žluté papriky
- 3 olivy bez pecky
- 30 g šunky
- olivový olej
- ¼ čajové lžičky oregana
Začněte přípravou těsta. Ve vodě rozmíchejte sušené droždí a dokud „pracuje“, smíchejte spolu suché ingredience, tedy mouku, sušené mléko a cukr. Přidejte droždí a přilitím vody vypracujte těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte asi hodinu kynoutt.
V menším kastrolku přiveďte vodu k varu a vložte do ní rajčata. Ta po přibližně 30 sekundách vyjměte, oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Oloupejte i mrkev a nakrájejte ji na kolečka. Papriku opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte semínka a také nakrájejte. Rajčata, mrkev a papriku vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte.
Po uvaření slijte přebytečnou tekutinu do sklenice a uvařenou papriku odložte stranou. Rajčata spolu s mrkví a oreganem rozmixujte, čímž vám vznikne omáčka na základ pizzy.
Troubu předehřejte na 180 °C a pusťte se do přípravy pizzy. Z těsta oddělte ⅙ (tato část bude tvořit dětskou pizzu) a rozválejte jej na kruh o průměru cca 12 cm. Na těsto rozetřete rajčatovo-mrkvovou passatu, ozdobte paprikou, šunkou a olivami. Pizzu vložte do pořádně vyhřáté trouby na přibližně 15 minut. Po upečení pokapejte olivovým olejem a před servírováním nechte chvilku vychladnout.
Tip šéfkuchaře: Pokud nemáte čas na přípravu vlastního těsta, můžete jako základ použít toastový chléb. Pizzu také můžete po upečení posypat strouhaným parmazánem a bazalkou.