Rajčatové rizoto s tuňákem

1 min.
04. pro'24
Šťavnatá rajčata přímo ze zahrady, kvalitní tuňák a rýže spolu vytvoří kombinaci, která polechtá chuťové buňky vašeho malého hladovce. Jelikož recept vyžaduje pouze malé množství tuňáka, sáhněte v obchodě po kvalitnější konzervě, která obsahuje dostatek omega-3 mastných kyselin.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 30 g rýže
  • 200 g rajčat
  • 10 g tuňáka v olivovém oleji
Postup

Rýži vložte do nástavce na rýži, přilijte 50 ml vody a upevněte v parním vařiči. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte.

V kastrolku přiveďte k varu vodu a na přibližně 30 sekund do vařící vody vložte rajčata. Ta se díky této rychlé a horké koupeli jednoduše oloupou. Oloupaná rajčata rozřízněte na menší kousky a dejte je do parního vařiče. Do nádržky nalijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit na páře.

Po uvaření rajčat je spolu s rýží a tuňákem důkladně rozmixujte. Pokud máte větší děti, uvařené suroviny nemusíte mixovat – stačí je spolu pořádně promíchat a servírovat.