Ratatouille s telecím masem

1 min.
31. led'23
Ratatouille, typické francouzské jídlo, je krásné nejen na pohled, ale i na chuť. Recept bohatý na zeleninu chutná ještě o něco lépe, pokud použijete čerstvou, a ne mrazenou zeleninu, která obsahuje zbytečně mnoho vody. Jídlo dodá dětem dostatek vitamínů a minerálů potřebných pro správný růst, o což se postará nejen rozmanitá zelenina, ale i kvalitní telecí maso.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 60 g rajčat
  • 80 g cukety
  • 35 g žluté papriky
  • 80 g lilku
  • 30 g telecího masa
  • ¼ cibule
  • ½ stroužku česneku
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

V kastrolku přiveďte vodu k varu a na cca 30 sekund do ní ponořte rajčata. Následně je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a překrojte na polovinu. Cuketu, lilek a papriku opláchněte, odstraňte případná semínka a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno a česnek vložte do sítka na bylinky. Všechny ingredience vložte do parního vařiče v tomto pořadí – rajčata, cuketa, paprika, lilek, cibule, a nakonec sítko na bylinky s česnekem. Do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a spusťte proces vaření.

Mezitím si nakrájejte telecí maso na malé kousky a zlehka opečte na pánvi bez tuku. Promíchejte ho s uvařenou zeleninou, dejte do zapékací mísy a pečte v dobře vyhřáté troubě při teplotě 170 °C asi 20 minut. Upečené ratatouille pokapejte olivovým olejem, nechte trochu vychladnout a podávejte.