- 60 g rajčat
- 80 g cukety
- 35 g žluté papriky
- 80 g lilku
- 30 g telecího masa
- ¼ cibule
- ½ stroužku česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
V kastrolku přiveďte vodu k varu a na cca 30 sekund do ní ponořte rajčata. Následně je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a překrojte na polovinu. Cuketu, lilek a papriku opláchněte, odstraňte případná semínka a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno a česnek vložte do sítka na bylinky. Všechny ingredience vložte do parního vařiče v tomto pořadí – rajčata, cuketa, paprika, lilek, cibule, a nakonec sítko na bylinky s česnekem. Do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a spusťte proces vaření.
Mezitím si nakrájejte telecí maso na malé kousky a zlehka opečte na pánvi bez tuku. Promíchejte ho s uvařenou zeleninou, dejte do zapékací mísy a pečte v dobře vyhřáté troubě při teplotě 170 °C asi 20 minut. Upečené ratatouille pokapejte olivovým olejem, nechte trochu vychladnout a podávejte.