- 300 g kořenového celeru
- 1 menší brambor
- ½ jablíčka
- 80 g jelita
- 10 g másla
- 2 polévkové lžíce smetany na vaření
Celer a bramboru oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kostky. Dejte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a vařte 15 minut.
Jablíčko rovněž oloupejte, překrojte na polovinu a na kulaté straně nožem nařízněte do tvaru šachovnice. Na pánvi rozehřejte trošku másla a položte na něj jablko. Jemně ho z obou stran opečte, ale otáčejte ho opatrně, aby se nerozpadlo. Vhodná jsou na to jablka odrůdy Fuji, ale použít můžete samozřejmě i jiná.
Uvařenou zeleninu sceďte a rozmixujte spolu se zbylým máslem a smetanou na vaření, čímž vznikne krémové pyré. Na závěr na pánvi z obou stran orestujte nakrájená jelita a ještě teplé podávejte s celerovým pyré a zkaramelizovaným jablíčkem.