I obyčejná svíčková může díky malé změně chutnat úplně jinak, a přece stále úžasně. Kromě chuti je však toto jídlo také výživné – sladké brambory v sobě ukrývají množství škrobu a exotická kurkuma je ve světě známá zejména svými antioxidačními vlastnostmi.
Počet porcí
1
Ingredience
- 100 g sladkých brambor
- 100 g pórku (bílé části)
- 10 g vepřové svíčkové
- ½ čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička olivového oleje
Postup
Sladké brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kostky o velikosti 1 x 1 cm. Bílou část pórku a maso rovněž nakrájejte na menší kousky. Zeleninu a maso vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Po uvaření slijte část tekutiny a zbytek spolu s olivovým olejem a kurkumou důkladně mixujte, dokud nedosáhnete konzistence kaše. Podávejte ozdobené nakrájenými zelenými kousky pórku.