Telecí játra by na dětském talíři rozhodně neměla chybět. Toto maso je bohaté na vitamín A, železo a také vitamíny D a E. Jeho hořkou chuť vykompenzuje sladkost brambor a žluté papriky, která obsahuje množství vitamínu C, ale také vitamín A, betakaroten, selen a zinek. Toto jídlo nastartuje imunitní systém vašeho děťátka a připraví jej na chladnější období plné nachlazení a chřipek.
Počet porcí
1
Ingredience
- 150 g žluté papriky
- 60 g brambor
- 20 g telecích jater
- ¼ čajové lžičky sladké mleté papriky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Postup
Papriku opláchněte, očistěte od semínek a nakrájejte na menší kousky. Brambor oloupejte, opláchněte a rovněž nakrájejte. Na malé kousky nakrájejte i telecí játra a takto připravené ingredience vložte do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit. Po uvaření sceďte přebytečnou tekutinu a uvařené suroviny spolu s olivovým olejem a mletou paprikou rozmixujte. V případě, že je kaše příliš hustá, přilijte vývar a znovu promixujte.