Pro dospělé jsou uhlohydráty často strašákem, který přidává na váze, ale pro děti představují zdroj důležitých živin, které jim pomáhají správně růst. Právě díky rýži a pohankovým vločkám bude toto jídlo bohaté na uhlohydráty a ve spojení s lehce stravitelným telecím masem bude jídlo vhodné i pro děti.
Počet porcí
1
Ingredience
- 180 g mrkve
- 30 g telecího masa
- 15 g pohankových vloček
- 15 g rýže
- máslo
Postup
Mrkev oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kolečka, pak na menší kostky nakrájejte i telecí maso. Mrkev s masem a rýží vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit.
Mezitím na suché pánvi zlehka opečte pohankové vločky. Ty pak rozmixujte spolu s uvařenou mrkví, rýží a telecím. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte rozmixovanou směs a pomalu opražte. Ze sporáku ji odstavte tehdy, když se začne maso oddělovat a vytvoří křupavé kousky.