Křupavé telecí kousky s pohankou

1 min.
07. čen'22
Pro dospělé jsou uhlohydráty často strašákem, který přidává na váze, ale pro děti představují zdroj důležitých živin, které jim pomáhají správně růst. Právě díky rýži a pohankovým vločkám bude toto jídlo bohaté na uhlohydráty a ve spojení s lehce stravitelným telecím masem bude jídlo vhodné i pro děti.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 180 g mrkve
  • 30 g telecího masa
  • 15 g pohankových vloček
  • 15 g rýže
  • máslo
Postup

Mrkev oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kolečka, pak na menší kostky nakrájejte i telecí maso. Mrkev s masem a rýží vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit.

Mezitím na suché pánvi zlehka opečte pohankové vločky. Ty pak rozmixujte spolu s uvařenou mrkví, rýží a telecím. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte rozmixovanou směs a pomalu opražte. Ze sporáku ji odstavte tehdy, když se začne maso oddělovat a vytvoří křupavé kousky.