
- 140 g zeleného chřestu
- 30 g telecího masa
- 150 ml polotučného mléka
- 8 g mouky
- máslo
Tvrdé konce chřestu odlomte, zbytek omyjte a nakrájejte na kousky. Na menší kousky nakrájejte rovněž telecí maso a spolu s chřestem vložte do parního vařiče. Do nádržky dolije vodu po třetí level a uvařte.
Mezitím na pánvi nebo v menším kastrolu zahřejte mléko, přidejte mouku a míchejte, dokud mléko nezhoustne, pak přidejte máslo. Uvařený chřest a maso dejte do zapékací mísy, polijte omáčkou a pečte přibližně 10 minut. Nechte jídlo trochu vychladnout a podávejte.
Hned po jídle se můžete s dětmi pustit do hraní, ideálně v dětské kuchyňce, kde pomůžete dětem zreprodukovat chutné jídlo, které právě dostali do bříška.