Gratinované telecí maso s chřestem

1 min.
16. dub'25
Chřest, úžasná jarní zelenina, je velmi často podceňován, a to neprávem. Má totiž množství zdravotních benefitů a je vhodný i pro děti. Chřest posiluje imunitu, očišťuje organismus, podporuje trávení a má i protizánětlivé účinky. Určitě na něj během nejbližšího výletu do obchodu nezapomínejte a dopřejte ho sobě i dětem častěji.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 140 g zeleného chřestu
  • 30 g telecího masa
  • 150 ml polotučného mléka
  • 8 g mouky
  • máslo
Postup

Tvrdé konce chřestu odlomte, zbytek omyjte a nakrájejte na kousky. Na menší kousky nakrájejte rovněž telecí maso a spolu s chřestem vložte do parního vařiče. Do nádržky dolije vodu po třetí level a uvařte.

Mezitím na pánvi nebo v menším kastrolu zahřejte mléko, přidejte mouku a míchejte, dokud mléko nezhoustne, pak přidejte máslo. Uvařený chřest a maso dejte do zapékací mísy, polijte omáčkou a pečte přibližně 10 minut. Nechte jídlo trochu vychladnout a podávejte.

Hned po jídle se můžete s dětmi pustit do hraní, ideálně v dětské kuchyňce, kde pomůžete dětem zreprodukovat chutné jídlo, které právě dostali do bříška.