Nízkotučná treska bohatá na omega-3 nenasycené mastné kyseliny a vitamín D tvoří s celerem a polentou skvělou kombinaci. Díky kukuřičné polentě bude treska na farmářský způsob mírně zrnitá, takže dětské chuťové receptory budou mít o nový zážitek postaráno.
Počet porcí
1
Ingredience
- 160 g čerstvého řapíkatého celeru
- 30 g polenty
- 10 g tresky bez kostí
- 1 čajová lžička olivového oleje
Postup
Celer omyjte a nakrájejte na menší kousky. Tresku pečlivě zkontrolujte, aby v ní nezůstaly žádné kosti a rovněž ji nakrájejte. Spolu s celerem a polentou dejte tresku do nástavce na rýži, do kterého vlijte i 45 ml vody a nástavec umístěte do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte uvařit na páře. Po uvaření sceďte vodu, přidejte olivový olej a rozmixujte na pyré. Pokud máte pocit, že pyré je velmi husté, přilijte vodu a opět krátce mixujte.