Treska na másle s pórkem

1 min.
19. úno'25
Ryby si během těhotenství nemusíte odpírat, stačí zvolit ten správný druh. Treska patří mezi libové ryby, takže je vhodná i během tohoto krásného období. Toto jídlo je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, a to nejen díky rybě, ale také díky oříškům. Harmonii chutí ukrytou v této nezvyklé kombinaci si zamilujete.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 300 g pórku
  • hrst lískových oříšků
  • 20 g másla
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
  • 20 g pohankové mouky
  • 1 filet z tresky
Postup

Pórek opláchněte, odřízněte kořenovou část a nakrájejte ho na kolečka. Takto připravený pórek vložte do parního vařiče, do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Zatímco se pórek vaří, nasekejte oříšky a krátce je osmáhněte na suché pánvi. Uvolní se vůně a také chuť bude výraznější.

Na pánvi rozehřejte máslo a půl lžíce oleje a zlehka opražte uvařený pórek. Upečený pórek dejte na talíř a na tutéž pánev položte tresku obalenou v pohankové mouce. Opékejte z obou stran několik minut, dokud není treska upečená dozlatova. Tento čas si můžete zkrátit nákupem kojeneckých potřeb pro miminko. Na závěr přidejte na pánev už upečený pór, který se tímto zahřeje a chutě se dokonale smíchají. Na talíři třesku posypte nasekanými ořechy a podávejte.