
Slyšeli jste už o plodině s názvem topinambur? Tato hlíza připomínající zázvor neobsahuje žádné tuky, avšak je bohatá na vitamíny A, B, C, a D a je skvělým zdrojem draslíku, hořčíku, vápníku, sodíku či železa. Pokud si lámete hlavu nad tím, jak tuto plodinu zpracovat v kuchyni, vyzkoušejte recept s treskou a dýní, který bude chutnat celé rodině.
Počet porcí
1
Ingredience
- 20 g tresky
- 150 g dýně
- 100 g topinambur
- 1 polévková lžíce smetany na vaření
Postup
Topinambury oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na kousky. Rovněž oloupejte a nakrájejte i dýni, nezapomeňte však odstranit semínka. Tresku vykostěte a nakrájenou ji spolu s topinambury a dýní vložte do parního vařiče. Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Uvařené suroviny sceďte a mixujte s přidáním smetany na vaření, dokud nedosáhnete požadovanou konzistenci.