Zapomeňte na předsudek, že vepřové maso je za každých okolností plné tuku. Neplatí to například v případě vepřové pečeně, která obsahuje jen velmi málo tuku, díky čemuž je vhodná již pro děti od 9 měsíců. Ve spojení s vodnicí, jejíž chuť je hořká a sladká zároveň, dětem připravíte plnohodnotný oběd, který je zasytí a dodá jim potřebné výživné látky.
Počet porcí
1
Ingredience
- 30 g krupice
- 20 g vepřové pečeně
- 140 g mladé vodnice
- 1 čajová lžička olivového oleje
- pár větviček petržele
Postup
Krupici dejte do nástavce na rýži, dolijte k ní 45 ml vody a upevněte v parním vařiči. Do nádržky vařiče vlijte vodu po úroveň 3 a krupici uvařte. Vodnici oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kostky. Na tenké proužky zase nakrájejte vepřovou pečeni a spolu s vodnicí dejte do parního vařiče. Opět dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Na závěr všechny uvařené suroviny spolu s olivovým olejem mixujte, dokud nebude mít jídlo jemnou kašovitou konzistenci.