Gratinovaná zelenina s dvěma druhy sýra

1 min.
12. úno'25
Zapečená zelenina se sýrem je rychlé jídlo, které zachutná nejen dětem, ale i rodičům. Hořká chuť čekanky, která by mohla děti odradit, je zjemněná sladkou chutí cibule a dušenými bramborami. Třešničkou je v tomto receptu pořádná dávka sýra, kterou neodmítne ani jeden člen rodiny.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 150 g čekanky
  • 100 g brambor
  • ¼ bílé cibule
  • 20 g sýra rokfór
  • 10 g ementálu
Postup

Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na malé kostičky. Z čekanky odstraňte bílou hořkou část a také ji nakrájejte. Cibuli nasekejte nadrobno a dejte do sítka na bylinky. Nakrájenou zeleninu vložte do parního vařiče, umístěte do něj i sítko s cibulí, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit.

Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a nezapomeňte zkontrolovat i troubu na dětské kuchyňce vašeho pomocného kuchaře či kuchařky. Po uvaření zeleninu sceďte, brambory dejte na dno zapékací mísy a čekanku, cibuli a rokfór rozmixujte. Tuto směs navrstvěte na brambory, posypte strouhaným ementálem a pečte přibližně 15 minut, dokud není sýr upečený dozlatova. Před servírováním nechte trochu vychladnout.