
- 150 g čekanky
- 100 g brambor
- ¼ bílé cibule
- 20 g sýra rokfór
- 10 g ementálu
Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na malé kostičky. Z čekanky odstraňte bílou hořkou část a také ji nakrájejte. Cibuli nasekejte nadrobno a dejte do sítka na bylinky. Nakrájenou zeleninu vložte do parního vařiče, umístěte do něj i sítko s cibulí, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit.
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a nezapomeňte zkontrolovat i troubu na dětské kuchyňce vašeho pomocného kuchaře či kuchařky. Po uvaření zeleninu sceďte, brambory dejte na dno zapékací mísy a čekanku, cibuli a rokfór rozmixujte. Tuto směs navrstvěte na brambory, posypte strouhaným ementálem a pečte přibližně 15 minut, dokud není sýr upečený dozlatova. Před servírováním nechte trochu vychladnout.